På sätt och vis har de rätt

De som hävdar konformitet mellan höger- och vänsterblocket har på sätt och viss rätt i en sak; det är ingen skillnad mellan blocken. Där upphör mitt medhåll. För både vänster- och högerblocket bedriver hel- eller halvhjärtad öststatspolitik och öser bidrag över medborgare, företag, banker osv istället för att låta marknaden reglera dessa frågor helt och hållet.

Personlig välfärdspenning åt alla

Utförsäkringsreglerna ändras inte! Nähä, men varför kallas det utförsäkring. Dessa sjuka går ju från sjukförsäkring till arbetslöshetsförsäkring, försäkring i båda fallen. Det är en omförsäkring. Varför ljuger massmedierna hela tiden om sjuka som drabbas, kommer i kläm, landar mellan "stolar" och driver allmänt med folket om saker som inte existerar? Varför finns sjukförsäkringen egentligen? Den kostar bara en massa onödiga skatteslantar som vi kunde ha kvar själva och investera i vår personliga välfärd. Personlig välfärdspeng en gång i livet, en gång för alla. När välfärdspengen är slut, får man ta ansvar för sig själv. Utan statens inblandning.

Moderat självbelåtenhet

Moderaterna är det nya arbetarpartiet på flera sätt. Inte bara för att de lägger sin skyddade hand över bidragskulturen, de vill inte heller ta bort las, lagen om anställningsskydd som ju skapar både inlåsnings- och utestängningseffekter på arbetsmarknaden. De röd/gröna är ren kommunism, alliansen står för en spektakulär blandning av kommunism och socialism. Så mycket för frihet är inget av blocken, fri rörlighet på arbetsmarknaden, arbetsgivare som törs anställa utan att riskera in-las-ning. Jag vet, det finns provanställningar, men de håller ju inte i evigheter, och speciellt svårt blir det för småföretagare, som kan ha svårt att få tag på ny arbetskraft, när ett halvår inte räcker för att bygga upp ett förtroende. Skrota las nu eller skapa möjligheter för mindre företag att ha några anställda på provanställning i upp till två år! Nog nu! Det är hög tid att avsocialisera och avkommunistifiera Sverige en gång för alla!

Sagt av dem som skapat bidragssystemet

Att vi inte kan låta marknaden själv sköta det här med sjukförsäkring, a-kassa och socialbidrag. Varför ska stat och kommun lägga sig i detta? Egentligen? S, V och MP är ju de tre värsta bidragspartierna vi har i svensk politik. Hur ska dessa kunna få ner antalet bidragsberoende som Juholt föreslår här? Marknadens aktörer är bäst på att lösa såna här frågor. Det kallas tillgång och efterfrågan. Finns ett behov av sjukförsäkringar så kommer Länsförsäkringar mfl bolag att ordna sådana försäkringar. Finns behov av a-kasseförsäkringar, ordnas det. Om det nu skulle råka finnas behov av ett system som innebär rent bidrag, alltså utan att man betalar skatt på det, ja då får väl kyrkorna och frivilligrörelserna ordna det. Men skattepengar ska inte gå till folk som inte gör rätt för sig och tar ansvar för sin egen försörjning. Något förslag för några år sen i USA - länk finns inte tyvärr - går ut på att du en summa pengar för hela livet av staten, så kan du göra precis vad du vill med dessa. När de förbrukats får du klara dig själv helt enkelt. Och lita på marknadens aktörer med privata försäkringar etc. Sveriges kommunistiska moderatregering har lite att lära av The Great Land Of Freedom Over There.

Bidragstagare eller samhällsbärare? Gör du rätt för dig?

Jag tycker att denna fråga är oerhört viktig att diskutera. Ska samhället tillåta tusentals människor att gå passiva och få bidrag på livstid som till exempel varaktig sjukpension livet ut? Försörjda av oss skattebetalare? En del av dessa personer är sådana som själva tycker att de ha rätt att gå hemma, livstidsförsörjda av oss andra. Viljan att göra rätt för sig verkar vara helt frånkopplad och i stället för arbetsförmåga letas det febrilt efter bidragsförmåga. Det är bara bra att regeringen tar i med hårdhanskarna för att stävja detta fusk med sjukpensionerna. Nu har regeringen upptäckt ett katastrofartat bidragsberoende bland unga som utvecklar "asperger, adhd, tourettes" mfl diffusa "sjukdomar".
Dags att få ut dessa människor i produktionen i stället för att godta deras ensidiga vilja att gå hemma livstidsförsörjda på skattebetalarnas pengar.

RSS 2.0