Vem kan inte spara pengar?

Vad är det för prat man hör att folk inte kan spara? De vill inte spara, det är den enkla sanningen. 2 000 kronor i månaden tex?  2 000 kronor är ju inte så mycket, det är en dagsförjänst efter skatteavdrag för den som skaffar sig ett bra arbete i stället för att ligga samhället till last och tära via olika diverse bidrag. Vill du har mer jobbskatteavdrag? Patetiskt! Bort med skatten helt utom på försvar och polis! Resten ska inte stat eller kommun förvalta via sin tunga byråkrati. Moderaterna och Sverigedemokraterna är riktiga veklingar i frågan om rättvia skatter. De andra partierna är sen i sjunkande skala skattehöjar-/bidragsgivarpartier. Alltså rena pajaseriet.

Sänkta skatter och sänkta bidrag

Att sänkta bidrag tex från socialen eller Försäkringskassan ger sänkta skatter för oss som arbetar är inget nytt. Men tar vi bort alla bidrag och all byråkrati kan vi införa vad som kallas "minimalstaten" eller med ett annat ord "nattväktarstaten". På Wikipedia finns en mycket bra beskrivning av denna samhällstyp. Om vi privatiserar helt och hållet "utbildning, räddningstjänst, socialtjänst, sjukvård, infrastruktur" kan skatterna minimeras till betalning för inre och yttre säkerhet, dvs polis och militär. Fast, det kräver ju medborgare som har nått upp till en tillräcklig mognadsgrad för att ta ansvar för sig själva och sin egen försörjning, i stället för att ligga på listan för bidragsutbetalningar varje månad.

Smarta forskare vill ta bort onödiga klämdagar

Detta är svårt att argumentera emot. Kapitalister och arbetsgivare ska ha rätt att ha tillgång till arbetskraft året runt, och bara söndagarna ska vara fridagar. Det var bättre förr som man brukar säga. 3 veckors semester och 11-12 timmars arbetsdag. Förr eller senare kommer vi att se ett samhälle som återgår till dessa ideala förhållande. Och det är kapitalistisk effektivitet som kommer alla i samhället till del.

RSS 2.0